Vietnamees recept van kip en zoete aardappel
- Wereld, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
• 1 KG KIPPENDRUMSTICKS, ontdaan van het vel• 1 GROTE UI, gehakt
• 1 AFGESTREKEN EETLEPEL KERRIEPOEDER MASSALA
• 2 GROENE PEPERS, fijngesneden en de zaadjes verwijderd
• 2 TEENTJES KNOFLOOK, geperst
• 1 STUK GEMBERWORTEL, grof gesneden
• 2 STENGELS SEREH (CITROENGRAS), in grote stukken gesneden
• 2 ZOETE AARDAPPELS (ca. 500 gram), geschild en in blokjes
• 1 KIPPENBLOUILLONBLOKJE
• 1 BLIKJE KOKOSMELK 400 ML
Bereidingswijze
Fruit de gehakte ui samen met de kerriepoeder, fijngesneden pepers, geperste knoflook en grofgesneden gemberwortel. Voeg de kippendrumsticks, bestrooid met wat (zee)zout, toe en bak ze aan alle kanten bruin. Doe de rest van de ingrediënten (in grote stukken gesneden sereh, stukjes zoete aardappels, kippenbouillonblokje en kokosmelk) erbij, leg een deksel op de pan en stoof het geheel totdat de drumsticks en de stukjes zoete aardappels goed gaar zijn. Neem de deksel eraf, neem de drumsticks uit de pan en houdt die warm in alufolie en/of in de oven. Kook de saus op hoog vuur in tot hij dik wordt. Verwijder de serehstengels en de delen van de gemberwortel. Proef of alles op smaak is. Voeg de drumsticks toe en verwarm dit geheel in enige minuten.
Serveertip
Serveer met witte Pandanrijst.