1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Paddenstoelen
  5. Oesterzwam
  6. Bospaddestoelensoep

Bospaddestoelensoep

  • Vegetarisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-12-2010

Ingrediënten 4 personen


5 lente/bosuitjes
500 g gemengde paddestoelen (oesterzwammen, kastanje- of grotchampignons, shii-takes)
50 g boter
1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries)
4 dl kruiden of groentebouillon (van tablet)
1 dl witte wijn
2 dl melk
2 dl kookroom
peper en zout


Verder heb je nodig


Pan
Staafmixer


Bospaddestoelensoep
Bospaddestoelensoep

Paddenstoelen soep met vier soorten paddestoelen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de lente/bosuitjes fijn en houd het loof apart. Borstel 400 g paddestoelen of veeg ze schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de helft van de boter en bak hierin de uitjes en paddestoelen 3 minuten. Voeg de tijm, bouillon, witte wijn en melk toe en kook zachtjes 10 minuten. Borstel de rest van de paddestoelen schoon, snijd ze in plakjes en bak ze in de rest van de boter goudbruin.

Bereidingswijze

Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine. Roer de kookroom en de gebakken paddestoelen erdoor en verwarm de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi de soep met het loof van de lente/bosuitjes.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Tip:
Maak de soep iets pittiger door er 1 theel. kerriepoeder aan toe te voegen. Het is lekker om 1 eetl. grove mosterd door de soep te roeren.

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top