Hollandse kaassalade met peer en rode-portperensiroop
- Nederlands, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 03-12-2010
Ingrediënten 4 personen
2 dl. wijn, rode1 dl. port, rode
1 el. diksap
50 gr. geitenkaas, Hollandse
50 gr. kaas, Goudse, boerenbelegen, 48+
50 gr. komijnekaas
50 gr. bluefort
4 kleine triomphe de viennes, rijpe
Rucola
Rettich
Bereidingswijze
Kook de wijn en port in tot de helft, roer de perensiroop hierdoor en laat de saus afkoelen. Snijd alle kazen in dikke juliennes. Snijd een kapje van de peer, schil het restant en snijd het vruchtvlees eveneens in juliennes. Was de rucola en snijd de rettich in dunne plakjes. Schik de kaas dakpansgewijs op de borden. Breng de gesneden peer weer enigszins terug in de eigen vorm. Garneer met roquette en rettich en sprenkel de saus speels rond het gerecht.
Bron
aangepast
Serveertip
lekker met stokbrood
Laatste reacties
Hallo Anneke, Dit lijkt me heel lekker, maar ik denk eerder als nagerecht, dan als voorgerecht. Dan zonder de rettich en rucola. Ik ga het proberen. Bedankt. Groetjes, Jos