1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Bubur Sumsum een heerlijk Indonesisch Toetje

Bubur Sumsum een heerlijk Indonesisch Toetje

Door: will_s

  • Indonesisch,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 03-12-2010

Ingrediënten 2 personen


50 gram rijstmeel
1 blikje kokosmelk (400 ml),
palmsuiker of bruine basterdsuiker
een snufje zout
1 gesnipperde pandanblad.
(U kunt bevroren pandan bladeren in de Toko kopen, dus een voorraad op
hand).


Bubur Sumsum een heerlijk Indonesisch Toetje
Bubur Sumsum een heerlijk Indonesisch Toetje

Een Indonesische pudding gemaakt van rijstmeel, kokosmelk en pandan
bladeren,
Is geen gedoe om het te maken .
De romige, zijdeachtig bubur heeft een gladde, pudding-achtige textuur,
en de bijzondere zoetheid van de palm suiker, gearomatiseerd met pandanblad,
voegt een perfect zoet toe.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe rijstmeel, kokosmelk, pandanblad en zout in een pan en klop dit.
Breng langzaam aan de kook, blijf roeren tot het indikt.
Dit duurt slechts als 5 minuten, het is uitgegroeid tot een dikke crème.

Je kunt bubur sumsum warm of koud eten .
Het zal stollen als je het laat afkoelen.

In een tweede steelpan, 8 eetlepels palmsuiker (bruine basterdsuiker) met 4
eetlepels water en (opnieuw) een pandanblad.
Roeren tot de suiker oplost
Het verandert in een stroperige saus; langzaam laten sudderen om het op te
laten nemen naar de pandan smaak.

Serveertip

Verdeel de pudding in kommen en lepel de palmsuiker- siroop erover.

Bron

Http://www.sajiansedap.com/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top