Gegratineerde aubergine met tonijn

  • Marokkaans, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-12-2010
  • Gegratineerde aubergine met tonijn

    Gegratineerde aubergine met tonijn

    Gegratineerde aubergine met tonijn

Deel dit recept

Ingrediënten
1 grote aubergine;
1 blikje tonijn naturel;
2 tomaten;
1 fijngehakte ui;
1 teen knoflook;
een bol mozzarella;
thijm;
zout en peper naar smaak;
olijfolie.

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 666,74 kcal
Koolhydraten 26,43 g
Eiwitten 57,70 g
Vetten 34,34 g

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aubergine en snijd in de lengte in tweeën.
Haal het binnenste eruit met behulp van een lepel.
Leg de uitgeholde aubergines in de voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn.
Maak intussen de vulling:
verhit in een koekenpan een scheut olijfolie en fruit daarin al omscheppend de gehakte ui en de knoflook.
Doe daar het gehakte binnenste van de aubergine bij en de van vocht en pitjes ontdane en in kleine stukjes gesneden tomaten.
Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi met wat thijm.
Vermeng alles goed met elkaar en laat ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen.
Laat de tonijn uitlekken en voeg toe aan de aubergine/tomatensaus.
Roer door elkaar.

Bereidingswijze

Vul de twee auberginehelften met de vulling.
Snijd de mozzarella in dunne plakjes en beleg de gevulde auberginehelften daarmee.
Plaats de gevulde aubergines enkele minuten onder een hete grill zodat de kaas smelt en een beetje goudbruin kleurt.
Dien op met een frisse salade en wat Marokkaans brood of stokbrood.



Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten