Ovenschotel met kip, ei, rijst en groenten

  • Marokkaans, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Ovenschotel met kip, ei, rijst en groenten

    Ovenschotel met kip, ei, rijst en groenten

    Ovenschotel met kip, ei, rijst en groenten

Een heerlijke gemakkelijke ovenschotel waar van alles in zit wat we nodig hebben en lekker vinden.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gram langkorrelige rijst;
1 flinke kipfilet;
1 ui;
3 wortelen;
1 courgette;
een handje doperwten;
een scheut zonnenbloemolie (of olijfolie);
1 kippenbouillonblokje;
2 plakken jonge of jongbelegen kaas;
4 eieren;
2 marokkaanse theeglazen volle melk;
fijngehakte platte peterselie;
zout en (zwarte-)peper naar smaak.

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2278,18 kcal
Koolhydraten 285,90 g
Eiwitten 103,24 g
Vetten 71,51 g

Voorbereiding

Schrap de wortels en snijd in kleine blokjes.
Was de courgette en snijd die ook in kleine blokjes.

Was de rijst en doe die in een kookpan, samen met een half kippenbouillonblokje en wat zout.
Voeg 2x zoveel water toe als er rijst in de pan zit, breng aan de kook en laat 20 minutenkoken.
Doe de gekookte rijst in een zeef en spoel af onder koud stromend water.
Laat goed uitlekken.

Doe in een andere pan de stukjes wortel en courgette, voeg de doperwten en de andere helft van het bouillonblokje en wat zout toe, bedek met water en breng aan de kook met het deksel op de pan.
Laat ongeveer 15 minuten koken en laat dan goed uitlekken in een vergiet.

Vermeng in een kom de gekookte rijst met de gekookte groenten.

Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes.
Hak de ui fijn.
Verhit wat boter in een koekenpan en bak daarin de stukjes kipfilet met de ui tot ze gaar en bruin zijn.
Voeg wat peper en zout toe.

Bereidingswijze

Vet een tajineschaal of een ovenschotel in en bedek de bodem met het kip-uimengsel.
Verdeel dan het rijst-groentenmengsel daar overheen.
Snijd de plakken kaas in reepjes en verdeel over de schotel.
Bedek het geheel met de met de melk losgeklopte eieren.

Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak tot alles goudbruin is.
Bestrooi met wat fijngehakte platte peterselie en dien heet op met daarbij lekker Marokkaans brood.


Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

393amber1 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten