Limburgs zuurvlees

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-12-2010

Er zijn zo veel recepten voor Limburgs zuurvlees als er Limburgers zijn! Dit is mijn variant.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg runder- of paardenpoulet
1 dikke ui, in halve ringen
azijn
5 laurierblaadjes
5 kruidnagels
peperkoek
appelstroop
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het vlees minimaal 24 uur van tevoren laten marineren in de azijn met daarbij de ui, laurierblaadjes en kruidnagels gevoegd.

Vlees uit marinade halen.
Marinade bewaren,
Vlees aanbakken.
Voordat het vlees echt goed gaat bakken, moet het eerst alle vocht kwijt; dat kan even duren.
Op het moment dat het vlees gaat bakken, peper en zout erover strooien.
Ondertussen oven voorverwarmen op 175 graden.
Als het vlees goed is aangebakken, de ui uit de marinade halen en toevoegen aan het vlees en gedurende ca 10 minuten meebakken.
De laurierblaadjes en kruidnagels uit de marinade halen en weggooien.
Marinade bij het vlees voegen, aanvullen met water (of azijn, afhankelijk van de smaak) tot het vlees net onder staat.
Hierna peperkoek en stroop naar smaak toevoegen.
Het moet een mix worden van zuur, kruidig en zoet, afhankelijk van de eigen smaak.
Als smaak goed is, pan met deksel in de oven zetten en zuurvlees hierin gedurende 1 uur verder laten garen.
Pan uit de oven halen.
Is de saus nog niet genoeg gebonden door de peperkoek, dan kan deze nog verder worden gebonden met allesbinder.

Serveertip

Lekker met zelfgebakken verse frites.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten