Geroosterde tonijfilet met sesam, wakamé en zoete sak

  • Japans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-12-2010
  • Geroosterde tonijfilet met sesam, wakamé en zoete sak

    Geroosterde tonijfilet met sesam, wakamé en zoete sak

    Geroosterde tonijfilet met sesam, wakamé en zoete sak

Een lekker oosters hapje voor de feestdagen, of gewoon, zomaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gr. tonijnfilet, sashimikwaliteit
100 gr. wakamé
2 el. rijstolie
2 el. sesamzaadjes

Voor de sakésaus:
1/2 tl. sesamolie
1/4 tl. wasabipasta
2 el. rijstazijn
1 el. mirin
1 el. sojasaus
1 el. suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grillpan
Plasticfolie

Bereidingswijze

Snijdt de tonijn in lange stroken van ongeveer 3 cm. dik. Bestrijk de plakken met olie en duw deze vervolgens rondom in de sesamzaadjes.
Verwarm de pan en bak de tonijn aan elke kan snel en stevig ongeveer 1 minuut aan. Haal uit de pan, wikkel in plasticfolie en laat afkoelen.
Snijdt de tonijn in dunne plakken.

Saus:
Meng alle ingrediënten goed samen.

Leg de tonijn mooi op een bord en serveer de saus apart als dip.

Bron

Hanos

Serveertip

Wijntip:
Can Bonastre Penedès Pinot Noir

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten