1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Salade met parmaham, peer, grissini en balsamico

Salade met parmaham, peer, grissini en balsamico

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-12-2010

Ingrediënten 4 personen


1 krop frisée
1 bak roquette
1 bakje shiso purper (een soort cress)
1 bak suikersla
1 peer
1 citroen
1 ons parmaham
100 gr. pijnboompitten
balsamicoglaze/-siroop naar smaak
1 pak grissini (soort Italiaanse soepstengels)
1 dl. olijfolie
15 Taggiasche olijven, klein gesneden
peper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


Dunschiller


Salade met parmaham, peer, grissini en balsamico
Salade met parmaham, peer, grissini en balsamico

Een lekker fris voorgerechtje, of in de zomer heel geschikt als hoofdgerecht tijdens de hete dagen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak van de frisée, roquette en suikersla een gemengde salade. Schil de peer met een dunschiller en snijdt deze in hele dunne plakjes. Meng de olijfolie met iets citroensap en peper en zout (naar smaak) en maak hier een dressing van. Meng de sla met wat dressing en peper en zout.
Leg de salade om en om met de plakjes ham en peer mooi op een bord. Garneer de salade met de balsamicoglaze, shiso purper, pijnboompitten (evt. eerst even grillen in een droge koekenpan), gesneden olijven en de grissini.

Serveertip

Wijntip: La Forge Rosé, Paul Mas.

Bron

Hanos



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ElVerhage


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ElVerhage
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top