1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Prinsessentaart

Prinsessentaart

Door: rpelt

  • Europees, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-11-2010

Ingrediënten 12 personen


80 gram bloem, 20 gram custardpoeder, 6 eierdooiers, 125 gram suiker, 3 eiwitten,
1 bak chipolatapudding, 1ro marsepein (notenkraam op de markt), jam


Verder heb je nodig


Kommen, mixer, zeef, deegroller

Prinsessentaart
Prinsessentaart
Prinsessentaart
Prinsessentaart

Heerlijke taart die je op eigen wijze kunt versieren naar wens van je kind

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 190C. springvorm (24 cm) invetten en met bloem bestuiven

Bereidingswijze

Eiwitten stijfkloppen en er 60 gram suiker door mixen. eierdooiers met 65 gram suiker tot een dikke romige lichtgele massa kloppen. dooiermengsel luchtig door eiwitten spatelen. Bloem en custard er in gedeelten boven zeven en erdoor spatelen. beslag in springvorm doen en ongeveer 30 min in oven gaarbakken. Eventueel nog een tweede taart bakken.
Taart laten afkoelen en doormidden snijden. chipolatapudding erover verdelen en helften weer op elkaar zetten (bij 2 taatren evt 3 lagen pudding verdelen).
In de magnetron iets opgewarmde jam over buitenkant van de taart smeren zodat marsepein beter plakt. Marsepein in gewenste kleuren maken dmv voedingskleurstof. uitrollen met een deegroller en afdekfolie en over de taart heen draperen. evt stuk achterhouden om prinsessenhoofd van te maken (zie foto) later inkleuren met kleurstof en penseel.

Serveertip

Garneren met diverse suikerbloemen of parels of een plastic (petshop) speeltje staat ook erg feesteijk



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rpelt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top