Italiaanse rundvlees-stoofpot en ook voor de slowcooker

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-11-2010
  • Italiaanse rundvlees-stoofpot en ook voor de slowcooker

    Italiaanse rundvlees-stoofpot en ook voor de slowcooker

    Italiaanse rundvlees-stoofpot en ook voor de slowcooker

  • Italiaanse rundvlees-stoofpot en ook voor de slowcooker

    Italiaanse rundvlees-stoofpot en ook voor de slowcooker

    Italiaanse rundvlees-stoofpot en ook voor de slowcooker

  • Italiaanse rundvlees-stoofpot en ook voor de slowcooker

    Italiaanse rundvlees-stoofpot en ook voor de slowcooker

    Italiaanse rundvlees-stoofpot en ook voor de slowcooker

Deze week dit gerecht gemaakt om in te vriezen. Vaak wordt zon stoofpot na het opwarmen nog lekkerder. Ik vind het handig iets in voorraad te hebben als ik gasten krijg. Resultaat: lekkere zachte stukjes rundvlees in een verrukkelijke saus met groenten en kruiden. Verrukkelijke geur en smaak!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr rundvlees (bijvoorbeeld riblappen of sucadelappen)-
3 uien -
2 teentjes knoflook -
2 winterpenen (samen ongeveer 200 gram) -
2 grote tomaten -
2 eetlepels zonnebloemolie -
1 eetlepel tomatenpuree -
1 pot runderfond -
zout, peper -
½ eetlepel oregano -
2 laurierblaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan of slowcooker

Bereidingswijze

Rundvlees in grove stukken snijden.
Uien en knoflook pellen en snipperen.
Wortelen schillen en in blokjes snijden.
Tomaten ontvellen. Pitjes verwijderen. Tomaten in blokjes snijden.

Olie verhitten. Vlees op hoog vuur rondom bruin bakken. Vlees kruiden met zout en peper. Ui en knoflook toevoegen. Meebakken tot de ui begint te kleuren. Tomatenpuree toevoegen en even mee bakken om het zuur wat weg te nemen. Wortelblokjes, oregano, laurierblaadjes en tomaten toevoegen. Runderfond erbij en alles aan de kook brengen. **
Op een lage warmtebron vlees zachtjes laten pruttelen tot het vlees gaar is (plm. 1 1/2 tot 2 uur).

Voor de slowcooker recept volgen tot **.
Vlees op lage stand plm. 5 tot 6 uur in de slowcooker.
Eventueel iets meer bouillon of runderfond toevoegen afhankelijk van de grootte van je slowcooker. Het vlees moet voor plm. 3/4 in het vocht staan.

Serveertip

Lekker met spätzle, pasta, maar ook met rijst of aardappelpuree.
Serveer er sperziebonen, doperwtjes of een lekkere salade bij.
Kijk eens bij mijn recept Sperziebonen-met-gedroogde-tomaten-pijnboompitten-en-basilicum.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 01-12-2020

Maaike1990 zegt op 30 november 2020 16:33:12 in mijn meldingen : Dat gaat zeker goed komen hij staat al een poos te pruttelen in de slowcooker en het ruikt hier heerlijk dus we gaan vanavond vast en zeker genieten.

pwiggers avatar
pwiggers 24-11-2020

XPeterXX zegt op 24 november 2020 18:38:36 in mijn meldingen: Hoi Petra, Ik ga het morgen maken, vorige week een multicooker gekocht. Hulp voor mij als amateur.....

pwiggers avatar
pwiggers 08-11-2019

Dag Hetty, heel veel succes met de Italiaanse rundvlesstoofpot en je cockpot slowcooker. Ik ben erg benieuwd naar je reactie. Fijn weekend en groet, Petra

ashoff1 avatar
ashoff1 08-11-2019

Hallo Petra, inneem je recept graag mee. Heb zojuist een Crockpot slowcooker aangeschaft en wil dit recept dit weekend gaan maken. Mijn ervaring met jouw recepten is, dat ze altijd erg smakelijk zijn. Ik ben benieuwd! Hartelijke groet, Hetty

pwiggers avatar
pwiggers 20-03-2019

Dank je wel Marianne voor het meenemen en je reactie bij het recept. Hoop dat de stoofpot in de smaak valt. Groetjes, Petra

marianneoud avatar
marianneoud 11-03-2019

Hoi die Petra. Ik neem je recept mee. Dank je Hoi Petra. Ik neem je recept mee. Dank je

pwiggers avatar
pwiggers 17-05-2018

Dank je we Tomklaassens voor het compliment en je reactie bij mijn recept. Heel leuk om te horen. Groetjes Petra

Tomklaassens1 avatar
Tomklaassens1 01-05-2018

Normaal “knutsel” ik altijd wat aan een recept dat ik voor het eerst maak, maar ik heb mij deze keer strikt aan de receptuur gehouden. Het was echt heel lekker. Misschien de volgende keer een rood pepertje erbij of wat chilipeper. Complimenten!

pwiggers avatar
pwiggers 19-01-2018

Jij bedankt voor je reactie Marianne. Alijd leuk om te horenn. Groet en fijn weekend, Petra

omajan avatar
omajan 18-01-2018

Dit was een heerlijk stoofpotje. Bedankt en groetjes Marianne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten