1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Boerenpannetje

Boerenpannetje

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-05-1999

Ingrediënten 3 personen


250 gram half om half gehakt
100 gram geraspte belegen kaas
2 eetlepels koffiemelk
zout, peper
50 gram boter
50 gram ontbijtspek, in blokjes
750 gram geschrapte krielaardappelen
750 gram Parijse worteltjes (Balletjes) of winterwortel in plakjes
12 zoetzure zilveruitjes
1/8 liter slagroom
1 eetlepel mosterd



Pittig eenpansgerecht met worteltjes en zilverui

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kneed het gehakt met de kaas, koffiemelk, zout en peper naar smaak. Draai er balletjes van ter grote van walnoten.

Bereidingswijze

Smelt de boter: Bak de spekjes knapperig uit en schep ze uit de pan. Bak in het achtergebleven vet de gehaktballetjes bruin. Voeg de krieltjes, zilveruitjes, en wortel toe. Laat het gerecht afgedekt zachtjes gaar worden in ca. 20 minuten. Roer af en toe.
Roer de slagroom en de mosterd erdoor en laat het al roerende door en door warm worden. Strooi de spekjes erover en breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Lekker met frisse salade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van claud


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van claud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top