Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Spiesjes met eendenborst

Spiesjes met eendenborst

Door: ronaldo19

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-11-2010

Ingrediënten 6 personen


2 eendenborstfilets
5 eetlepels olijfolie extra vierge
3 eetlepels honing
3 eetlepels balsamicoazijn
peper
3 bosuitjes
6 satéstokjes
3 eetlepels
sinaasappelmarmelade


Verder heb je nodig


Koksmes
Snijplank
Grillpan


Lekkere amuse voor bijvoorbeeld bij het kerstdiner

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Roer de olijfolie, de honing, de balsamicoazijn en peper naar smaak om tot een marinade. Snijd het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in blokjes van 2-3 cm. Schep het vlees om met de marinade en laat de smaken minimaal 1 uur in de koelkast intrekken.
- Snijd de bosuitjes in de lengte door. Dep het vlees droog en rijg de blokjes om en om met een halve bosui aan de satéstokjes. Rooster de spiesjes rosé in een grillpan of onder de ovengrill in 2-3 minuten per kant.
-Verwarm met de sinaasappelmarmelade met 2 eetlepels water 20 seconden in de magnetron. Roer even om en druppel de marmelade over de spiesjes.

Bron

Amuse recepten



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronaldo19
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top