
2 eendenborstfilets
5 eetlepels olijfolie extra vierge
3 eetlepels honing
3 eetlepels balsamicoazijn
peper
3 bosuitjes
6 satéstokjes
3 eetlepels
sinaasappelmarmelade
Koksmes
Snijplank
Grillpan
Lekkere amuse voor bijvoorbeeld bij het kerstdiner
- Roer de olijfolie, de honing, de balsamicoazijn en peper naar smaak om tot een marinade. Snijd het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in blokjes van 2-3 cm. Schep het vlees om met de marinade en laat de smaken minimaal 1 uur in de koelkast intrekken.
- Snijd de bosuitjes in de lengte door. Dep het vlees droog en rijg de blokjes om en om met een halve bosui aan de satéstokjes. Rooster de spiesjes rosé in een grillpan of onder de ovengrill in 2-3 minuten per kant.
-Verwarm met de sinaasappelmarmelade met 2 eetlepels water 20 seconden in de magnetron. Roer even om en druppel de marmelade over de spiesjes.
Amuse recepten
rmdelvoie 28-01-2013
Dit recept ziet er heel lekker uit. Ik maak vaker eendebort maar nog nooit spiesjes. Het mooie van dit recept is dat je het als Amuse, voorgerecht of hoofdgerecht kunt maken. Bedankt, groetjes, Margrit
lieredomdrij 11-01-2013
Vreselijk leuk en ook lekker, die eendspiesjes even bewaard. Helaas is mijn kleinkind nog even afwachten maar wel kansvol, dus neem ik me nu voor om hem/haar (denk haar)op te leiden om dit snel te kunnen en te willen :-). Gefeliciteerd hoor met zo`n kleindochter. Groetjes, Roger
pwiggers 04-01-2013
Mijn nichtje van 14 jaar heeft deze spiesjes op 2e Kerstdag gemaakt als onderdeel van een heel kerstdiner. De spiesjes waren bij ons hoofdgerecht.
Ze smaakten verrukkelijk. Bedankt voor het recept! H.G. Petra