Keshi yená, heerlijk curacao`s gerecht.
- 30-60 min.
- Geplaatst op 28-11-2010
Echt een heerlijk rgerecht !
Ik heb zelf pittige kaas gebruikt.Maar elke soort van kaas kun je naar smaak gebruiken.
Ingrediënten 6 personen
600 gr kipfilet in blokjesolijfolie
2 fijngesneden teentjes knoflook
sap van een halve lamoenchi (of citroen)
3 kleingesneden tomaten
1 kleingesneden paprika
1 kleingesneden ui
Kruiden: peper, paprikapoeder, bouillonblokje, peterselie, dille
Ketjap Manis
4 eetl kappertjes
6 kleingesneden augurken
150 gr kleingesneden pitloze pruimen
100 gr rozijnen
ca. 25 kleingesneden olijven
klein blikje uitgelekte mais
200 gr diepvries soepgroenten
lepel piccalilly
geklopt ei
En 500 gr plakken kaas .
Voorbereiding
Oven verhitten op 180˚C.
Bereidingswijze
Kip wassen en in hete olijfolie bakken met 2 teentjes knoflook in een grote
pan.
Sap van lamoenchi, kleingesneden tomaat, ui, paprika en kruiden toevoegen.
Als de kip bijna gaar is, een flinke scheut Ketjap Manis toevoegen.
Vervolgens de kappertjes, augurken, olijven, pruimen, rozijnen en mais al
omscheppend toevoegen.
De piccalilly en soepgroenten toevoegen en blijven omscheppen tot de kip
goed gebakken is.
Pan van het vuur halen.
Een grote ovenschaal beboteren en de bodem en randen beleggen met 2/3 van
de plakken kaas.
De gebakken kip met groenten in de schaal doen.
Afdekken met het restant van de plakken kaas en het geklopte ei erover heen
gieten.
30 minuten in het midden van de oven plaatsen.
Bron
http://uktv.co.uk/food/homepage/sid/7231
Serveertip
Keshi Yena is heerlijk met witte rijst of frietjes en een frisse salade.
Laatste reacties
Hallo Wil, Dit lijkt me lekker, ga ik een keer proberen. Wat voor kaas heb je gebruikt? Groetjes, Jos