Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Keshi yená, heerlijk curacao`s gerecht.

Keshi yená, heerlijk curacao`s gerecht.

Door: will_s

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-11-2010

Ingrediënten 6 personen


600 gr kipfilet in blokjes
olijfolie
2 fijngesneden teentjes knoflook
sap van een halve lamoenchi (of citroen)
3 kleingesneden tomaten
1 kleingesneden paprika
1 kleingesneden ui
Kruiden: peper, paprikapoeder, bouillonblokje, peterselie, dille
Ketjap Manis
4 eetl kappertjes
6 kleingesneden augurken
150 gr kleingesneden pitloze pruimen
100 gr rozijnen
ca. 25 kleingesneden olijven
klein blikje uitgelekte mais
200 gr diepvries soepgroenten
lepel piccalilly
geklopt ei
En 500 gr plakken kaas .


Keshi yená, heerlijk curacao`s gerecht.
Keshi yená, heerlijk curacao`s gerecht.

Echt een heerlijk rgerecht !
Ik heb zelf pittige kaas gebruikt.Maar elke soort van kaas kun je naar smaak gebruiken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven verhitten op 180˚C.

Bereidingswijze

Kip wassen en in hete olijfolie bakken met 2 teentjes knoflook in een grote
pan.
Sap van lamoenchi, kleingesneden tomaat, ui, paprika en kruiden toevoegen.
Als de kip bijna gaar is, een flinke scheut Ketjap Manis toevoegen.
Vervolgens de kappertjes, augurken, olijven, pruimen, rozijnen en mais al
omscheppend toevoegen.
De piccalilly en soepgroenten toevoegen en blijven omscheppen tot de kip
goed gebakken is.
Pan van het vuur halen.

Een grote Ovenschaal beboteren en de bodem en randen beleggen met 2/3 van
de plakken kaas.
De gebakken kip met groenten in de schaal doen.
Afdekken met het restant van de plakken kaas en het geklopte ei erover heen
gieten.
30 minuten in het midden van de oven plaatsen.

Serveertip

Keshi Yena is heerlijk met witte rijst of frietjes en een frisse salade.

Bron

Http://uktv.co.uk/food/homepage/sid/7231



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top