Foe young hai "speciaal"

  • Chinees,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-11-2010

Zie voor meer recepten twitter.com/ThuisKokRS, ik zal regelmatig daar delen wat ik hier doe.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

    Gemarineerde Kip
  • 2 moten kip
  • scheut olie
  • 2 scheuten ketjap manis
  • theelepel Sambal Badjak
  • theelepel chilipoeder
  • 2 tenen knoflook geperst


    Groente + rijst
  • Grote zak Italiaanse wokgroenten
  • Peper/ zout
  • 2 personen rijst (zilvervlies)


    Ei
  • 4 eieren
  • 1 scheut Ketjap Manis
  • theelepel Sambal Manis
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 koekepannen
1 steelpan
kommetjes

Voorbereiding

s ochtends kip in blokjes snijden en marineren, alle ingrediënten bij elkaar in een kommetje, afdekken met een vershoudfolie en af en toe eens schudden.

Vlak voor het koken de eieren, ketjap en de sambal goed door elkaar roeren.

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens aanwijzing van pak

Koekepan 1 bak je de inhoud van de kip met de marinade, verder niets toevoegen.

Koekepan 2 beetje olie en de zak groente, peper en zout naar smaak. Als dit gaar is voeg dan de gekookte rijst toe, vervolgens het eiermengsel. Goed blijven roeren zodat het overal lekker aanblijft plakken. Naar smaak een deel van de gebakken marinade bij het gerecht voegen.

Als laatste de kip stukjes mooi over het gerecht heen leggen en serveren.

Eet smakelijk

Serveertip

Op een bord ;-)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten