Mexicaanse rijst
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
olijfolie1 ui
4 teentjes knoflook
180 gram rijst
1 blik hele gepelde tomaten
handjevol verse koriander
2 rode pepertjes
250 ml water
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 219,18 kcal |
Koolhydraten | 41,29 g |
Eiwitten | 4,81 g |
Vetten | 3,40 g |
Voorbereiding
Snipper de ui en de knoflook in fijne stukjes. Doe hetzelfde met de pepertjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een kookpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze lichtjes beginnen te verkleuren. Voeg dan de rijst, de tomaten, de pepertjes en het water toe.
Bereidingswijze
Breng het geheel aan de kook en laat het onder een deksel koken. Zo`n 20 minuten of tot al het vloeistof is opgenomen door de rijst. Houd de pan goed in de gaten en blijf de rijst regelmatig roeren om te voorkomen dat het aanbrandt aan de bodem van pan.
Haal de pan van het vuur en roer de koriander door de rijst.
Bron
internet
Serveertip
Je kan de rijst zo pikant maken als je zelf wil door de hoeveelheid en het soort pepertjes naar eigen smaak aan te passen