Chinese koolstamppot met walnootgremolata

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Chinese koolstamppot met walnootgremolata

    Chinese koolstamppot met walnootgremolata

    Chinese koolstamppot met walnootgremolata

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg aardappelen
zout
400 g Chinese kool
100 g mager gerookt spek of bacon, in plakjes gesneden
50 g walnoten
125 g witbroodkruim
50 g boter
1,5 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)
1/2 eetl. citroenrasp
versgemalen peper
1 dl melk
1 eetl. kerriepoeder


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de aardappelen en kook ze met zout in 20 minuten gaar. Snijd de Chinese kool in smalle reepjes. Snijd het spek in smalle reepjes. Hak de walnoten fijn

Bereidingswijze

Bak de spekreepjes uit in een koekenpan. Voeg broodkruim en boter toe en bak dit lichtbruin en krokant. Schep de peterselie, citroenrasp en walnoten erdoor. Maak van de aardappelen met versgemalen peper, melk en kerriepoeder een luchtige puree. Schep de Chinese kool erbij en warm goed door. Serveer de walnootgremolata over de stamppot.

Tip:
Het is lekker om kleine blokjes belegen of Leidse kaas aan de stamppot toe te voegen.

Bron

boodschappen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten