Tirópites (warme kaaspasteitjes)

  • Grieks, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Tirópites (warme kaaspasteitjes)

    Tirópites (warme kaaspasteitjes)

    Tirópites (warme kaaspasteitjes)

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gr feta
110 gr hüttenkäse
3 el verse peterselie (fijn gesneden)
1 dl olijfolie
8 vellen filodeeg
peper
2 losgeklopte eieren
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 190 gr.
Vergeet niet optijd de filovellen uit de vriezer te halen.

Bereidingswijze

Verkruimel de fetta en voeg de hüttenkäse en de eieren toe.
Vermeng alles goed met een vork en voeg wat peper toe.
Snijd de filovellen in lange repen van circa 7 cm en dek deze af met een vochtige doek anders drogen ze uit.
Neem een reep filo en bestrijk deze met de olijfolie en schep een volle theelepel kaasmengsel in een hoek.
Vouw het uiteinde diagonaal om de vulling zodat er een driehoek ontstaat.
Vouw zo door tot er een dichte driehoek ontstaat en je reep filo op is.
Vouw zo alles en leg ze op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.
Bak ze dan ong. 15 min. op 190 gr. tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Bron

Grieks kookboek

Serveertip

Warm serveren.
Ik maak ze ook wel eens met spinazie en feta.
Gebruik dan goed uitgelekte diepvries spinazie, maar niet te veel en iets opgewarmd!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

henenrob avatar
henenrob

Doorsturen

Home Recepten