1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Tirópites (warme kaaspasteitjes)

Tirópites (warme kaaspasteitjes)

  • Grieks, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2010

Ingrediënten


200 gr feta
110 gr hüttenkäse
3 el verse peterselie (fijn gesneden)
1 dl olijfolie
8 vellen filodeeg
peper
2 losgeklopte eieren


Tirópites (warme kaaspasteitjes)
Tirópites (warme kaaspasteitjes)
Tirópites (warme kaaspasteitjes)
Tirópites (warme kaaspasteitjes)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 190 gr.
Vergeet niet optijd de filovellen uit de vriezer te halen.

Bereidingswijze

Verkruimel de fetta en voeg de hüttenkäse en de eieren toe.
Vermeng alles goed met een vork en voeg wat peper toe.
Snijd de filovellen in lange repen van circa 7 cm en dek deze af met een vochtige doek anders drogen ze uit.
Neem een reep filo en bestrijk deze met de olijfolie en schep een volle theelepel kaasmengsel in een hoek.
Vouw het uiteinde diagonaal om de vulling zodat er een driehoek ontstaat.
Vouw zo door tot er een dichte driehoek ontstaat en je reep filo op is.
Vouw zo alles en leg ze op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.
Bak ze dan ong. 15 min. op 190 gr. tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Serveertip

Warm serveren.
Ik maak ze ook wel eens met spinazie en feta.
Gebruik dan goed uitgelekte diepvries spinazie, maar niet te veel en iets opgewarmd!

Bron

Grieks kookboek



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henenrob


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henenrob
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top