1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gevulde speculaasrepen

Gevulde speculaasrepen

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-11-2010

Ingrediënten 6 personen


250 g zelfrijzend bakmeel
125 g bruine basterdsuiker
1 eetl. speculaaskruiden of koekkruiden
1 eetl. melk
175 g boter, in blokjes
2 eieren
1 eetl. sinaasappellikeur
300 g amandelspijs
bloem
2 eetl. geschaafde amandelen





Verder heb je nodig


Plasticfolie


Gevulde speculaasrepen
Gevulde speculaasrepen
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng bakmeel, suiker en speculaaskruiden in een kom en voeg de melk toe. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes, voeg het toe aan het mengsel en kneed alles tot een deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten. (Dit kan een dag van tevoren).

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170°C. Meng een ge-klutst ei en de sinaasappellikeur door de amandelspijs. Verdeel het deeg in twee porties en rol beide deeghelften op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 2 lappen van 1 cm dik. Klop het andere ei los en bestrijk één deeglap met een beetje ei. Verdeel de amandelspijs erover en strijk daar ook een beetje ei over. Leg de andere deeglap erop en druk goed aan. Strijk de rest van het ei erover, strooi de amandelen erop en druk ze aan. Bak de speculaas op een ingevette bakplaat in 30-35 minuten gaar. Laat de speculaas op de bakplaat afkoelen en snijd de koek daarna in brede repen.

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top