EEN ALGEMENE SAUS VOOR HARTIGE DUMPLINGS
1/4 kopje sojasaus
1 e rijstwijn
1 e rijstwijn azijn
2 t suiker
1 e lente-ui, fijn
1+1/2 e knoflook,fijn
2 e sesamolie
2 t chili-olie of chili saus
Meng goed.
Kan ook gegeten worden met gestoomde groenten of witte rijst.
DUMPLING DIPSAUS MET SOJASAUS EN AZIJN
1/2 kop sojasaus
3 e Chinese zwarte azijn of Worcestersaus
Meng alle ingrediënten en laat een half uur op smaak komen
DUMPLING DIPSAUS MET SOJASAUS, AZIJN EN CHILI OLIE
1 / 2 kop sojasaus
2 e Chinese zwarte azijn of Worcestersaus
1 e chili-olie of chili pasta met knoflook
Meng alle ingrediënten en laat een half uur op smaak komen.
Als variatie voeg jij 1 e geraspte gemberwortel of gehakte knoflook door de saus.
RODE DUMPLING SAUS
Genoeg voor ongeveer 20 dumplings
2 eetlepels zoete chilisaus
1 e citroensap
2 t gehakte gember
1 grote teen knoflook, fijngesneden
Meng alle ingrediënten en laat een half uur op smaak komen
CHINESE DUMPLING SAUS MET SESAMOLIE
1/2 kop sojasaus
1 e sesamolie
1 e gehakt lente-uitjes
1 t gehakte knoflook
Meng alle ingrediënten en laat een half uur op smaak komen
Zien ook mijn artikel Chinese dumplings
CHINESE DUMPLING SAUS MET SESAMOLIE, EN RIJSTAZIJN
1/3 kop donkere sojasaus
3 plakjes gember, gehakt
2 t sesamolie
1/2 t suiker
1/3 kop rijstazijn
3 teentjes knoflook, gehakt
1 t chili-olie
Meng alle ingrediënten en laat een half uur op smaak komen
CHINESE DUMPLING SAUS MET GEROOSTERD SESAMZAAD
1 e sojasaus
1 t rijstwijn azijn
1 snufje suiker
1 theelepel fijngesneden gember
1 e sesamzaad (geroosterd)
1 t fijngesneden bieslook
1. In een klein pannetje de sojasaus, rijstwijn azijn en suiker doen.
2. Laat dit langzaam koken op een laag vuur voor 5 minuten.
3. Roeren af en toe met de lepel tot de suiker is gesmolten.
4. Doen saus over in een kommetje en laat saus afkoelen.
5. Als garnering strooi jij de gember, fijngesneden bieslook en sesamzaad (geroosterd) erover.
Serveer met gebakken dumplings.
CHINESE DUMPLING SAUS MET RODE WIJNAZIJN
1 e gehakte gember
1 teentje knoflook, fijn
3 e rode wijnazijn
1 t suiker
1 t chili-olie
Meng alle ingrediënten en laat een half uur op smaak komen
CHINESE DUMPLING MET EEN ZOETZURE SAUS
1/3 kopje witte of rijstazijn (Opmerking: rijstazijn geeft betere resultaten)
4 e bruine suiker
1 e ketchup
1 t sojasaus
2 t maïzena gemengd met 4 t water
1. In een klein pannetje ingrediënten doen.
2. Laat dit langzaam koken op een laag vuur voor 5 minuten.
3. Roeren af en toe met de lepel tot de suiker is gesmolten.
4. Doen saus over in een kommetje en laat saus afkoelen.
CHINESE DUMPLING SAUS MET HOISINSAUS
1 e olie voor roerbakken
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 t gehakte gember
6 e hoisinsaus
1 e donkere sojasaus
2 e water
1/4 t zout
een paar druppels sesamolie
1+1/2 t chili pasta
1 e gehakte pindas
1. Verhit de olie in een wok op middelhoog tot hoog vuur en voeg de knoflook en gember erbij.
2. Roerbak kort tot smaak vrij komt.
3. Zet het vuur middelhoog en roer de andere ingrediënten erdoor.
4. Bak even tot alle ingrediënten verwarmd is en laat dit erna afkoelen.
bezemsteeltje 01-12-2010
Bedankt voor dit fijne artikel.Groetjes,Lut.