1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Zelf zoete chinese dumplings maken

Zelf zoete chinese dumplings maken

Door: deonart

  • Chinees, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-11-2010

Ingrediënten 30 personen


800 g dumpling deeg
gelijke hoeveelheden zwarte sesamzaad (bij toko te koop), cashewnoten, pinda´s, witte suiker en ook witte suiker
suiker opgelost in hete water, voor bakken
olie voor bakken


Zelf zoete chinese dumplings maken
Zelf zoete chinese  dumplings maken
Zelf zoete chinese dumplings maken
Zelf zoete chinese  dumplings maken
Zelf zoete chinese dumplings maken
Zelf zoete chinese  dumplings maken
Zelf zoete chinese dumplings maken
Zelf zoete chinese  dumplings maken
Zelf zoete chinese dumplings maken
Zelf zoete chinese  dumplings maken
Zelf zoete chinese dumplings maken
Zelf zoete chinese  dumplings maken
Zelf zoete chinese dumplings maken
Zelf zoete chinese  dumplings maken
Zelf zoete chinese dumplings maken
Zelf zoete chinese  dumplings maken
Zelf zoete chinese dumplings maken
Zelf zoete chinese  dumplings maken
Zelf zoete chinese dumplings maken
Zelf zoete chinese  dumplings maken
Zelf zoete chinese dumplings maken
Zelf zoete chinese  dumplings maken
Zelf zoete chinese dumplings maken
Zelf zoete chinese  dumplings maken
Zelf zoete chinese dumplings maken
Zelf zoete chinese  dumplings maken

Zien ook mijn artikel Chinese dumplings

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak in een vijzel de noten fijn.
2. Rooster zwarte sesamzaad in een droge koekenpan en maak ze fijn in vijzel.
3. Meng nu noten, sesamzaad en suiker door elkaar.
4. Neem een plukje deeg en draai er een balletje van.
5. Druk tussen handpalmen de deeg balletje plat.
6. Maak van midden uit tussen jou wijsvingers en duim een platte schijf van 10 cm. in diameter en 2 3 mm dik.
7. Leg nu noten vulling op deeg schijf. Voldoende zodat er alleen een klein randje deeg overblijft als jij het dicht klappen.
9. Vouw vulling dicht door van één kant af velletje naar het midden te vouwen en dan steeds een volgende deeg velletje naar het midden te vouwen en vast te knijpen aan vorige deel. Zorg wel dat het vulling overal goed dicht beknijpt is, anders kom dit uit tijdens bakken of koken.
10. Jij verkrijgt nu een ronde balletje. Druk balletje tussen jou handpalmen plat tot zo 2 cm dikte. Dit is dan +/- 7 tot 8 cm. in diameter.
11. Bak dumplings op middel hoog vuur in olie in een koekenpan tot goudbruin van kleur. De dumplings mogen elkaar niet aanraken.
12. Voeg suiker en water mengsel erbij en doen direct een deksel op koekenpan.
13. Bak tot alle vocht is verdwenen en herhaal proces tot dumplings gaar zijn. (dit duur zo 15 min.) Maak ondertussen een nieuwe lading dumplings.
14. Bak verder tot alle vulling en deeg op is. Leg gaar dumplings op platte borden los van elkaar.

Serveertip

Deze dumplings kan koud of warm gegeten worden. Warm ze op door ze in een koekenpan op middelhoog vuur te bakken en water toevoegen en direct deksel op koekenpan doen.
Deze dumplings zijn echt heerlijk als jij van zoet houdt en door ze te bakken/stomen, in een water en suiker mengsel word de buitenkant gekaremeliseerd.
Jij kan ook mini dumplins maken door kleine schijven deeg te maken. (zie op foto´s)

Bron

Recept van Qin uit Li Tang, China



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top