Zelf chinese kip dumplings maken

  • Chinees, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-11-2010
  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

  • Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken

    Zelf chinese kip dumplings maken


Zien ook mijn artikel Chinese dumplings

Deel dit recept

Ingrediënten 30 personen
VULLING VOOR DUMPLINGS:
500 g kipfilet (i.p.v. kipfilet kan ook hamlappen of biefstuk gebruikt worden)
15 Chinese paddenstoelen, 30 min. in lauw warm water geweekt
5 stelen gedroogde tofu, 30 min. in lauw warm water geweekt. (bij toko kopen)
1/2 t Chinese 5 kruidenpoeder
1 t zout
3/4 - 1 e sojasaus
mespunt ve – tsin (met ander woorden, een paar korrels)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Hak met 2 messen kipfilet fijn tot kippen gehakt. (zou ook in een keukenmachine kan)
2. Druk vocht uit tofu en paddenstoelen en snijd ze eerst in reepjes en dan overdwars, heel fijn.
3. Voeg paddenstoelen, kip en tofu bij elkaar en meng goed.
4. Meng Chinese 5 kruidenpoeder, zout en sojasaus door vulling.

MAKEN VAN DUMPLINGS:
5. Neem een plukje deeg en draai er een balletje van.
6. Druk tussen handpalmen de deeg balletje plat.
7. Maak van midden uit tussen jou wijsvingers en duim een platte schijf van 10 cm. in diameter en 2 – 3 mm dik.
8. Leg nu kip vulling op deeg schijf. Voldoende vulling zodat er alleen een klein randje deeg overblijft als jij het dicht klappen.
9. Vouw 2 deeg helften naar elkaar en knijp twee deeg helften dicht. Er zijn 2 manieren dit te doen, of eerst in het midden dicht knijpen en dan van kanten af verder dichtknijpen of dat jij direct van ene kant beginnen. Ik vind de eerste manier makkelijker. Zorg wel dat het vulling overal goed dicht beknijpt is, anders kom dit uit tijdens bakken of koken.
10. Verwarm olie op midden hoog vuur in koekenpan en leg er van de dumplings in. Ze moeten niet aan elkaar raken.
11. Bak dumplings om en om tot goed bruin van kleur en voeg een paar eetlepel water erbij en doen direct een deksel op koekenpan.
12. Zodra vocht verdampt is, keer jij de dumplings en doen jij weer water bij en gaan zo door totdat dumplings gaar zijn. Dit duur zo 10 – 15 min.
13. Tussendoor maak jij een nieuwe lading dumplings.
14. Doen gaar dumplings op platte borden en niet op elkaar. (anders gaan ze aan elkaar plakken)
15. Jij kan ze koud eten, maar ook warm. Om ze warm te maken doen jij de dumplings in een droge hete koekenpan en doen er een eetlepel water bij en stoom ze verder tot warm met een deksel op koekenpan.

Bron

Recept van Qin uit Litang, China

Serveertip

Deze dumplins kan jij ook koken of stomen i.p.v. bakken. Dan duur dit zo 15 – 20 min.
En bij deze gekookte dumplings eet jij dan een sausje van sojasaus, olie en zoete chilisaus.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 20-09-2012

Zien link boven aan recept.. hier is het recept voor de deeg http://www.smulweb.nl/1384381/koken/recept/Zelf-chinese-dumpling-vellen-maken#Fotos

pmallegrom avatar
pmallegrom 20-09-2012

Het recept van het deeg, waar kan ik dat vinden?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten