1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Zelf chinese dumpling vellen maken

Zelf chinese dumpling vellen maken

Door: deonart

  • Chinees, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-11-2010

Ingrediënten 30 personen


800 1000 g kleefrijst meel (dit is bij de Chinese toko of Vietnamese toko te kopen)
warm water (genoeg om een slappe deeg te maken)


Zelf chinese dumpling vellen maken
Zelf chinese dumpling vellen maken
Zelf chinese dumpling vellen maken
Zelf chinese dumpling vellen maken
Zelf chinese dumpling vellen maken
Zelf chinese dumpling vellen maken
Zelf chinese dumpling vellen maken
Zelf chinese dumpling vellen maken
Zelf chinese dumpling vellen maken
Zelf chinese dumpling vellen maken
Zelf chinese dumpling vellen maken
Zelf chinese dumpling vellen maken
Zelf chinese dumpling vellen maken
Zelf chinese dumpling vellen maken
Zelf chinese dumpling vellen maken
Zelf chinese dumpling vellen maken
Zelf chinese dumpling vellen maken
Zelf chinese dumpling vellen maken

Zien ook mijn artikel Chinese dumplings

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doen helft van meel in een kom en giet er wat van de warm water bij.
2. Werk nu met jou vingertoppen de water door de meel tot alle water is verzadigd.
3. Doen weer wat warm water bij en herhaal proces. (zorg wel dat de water steeds warm is, anders maak jij het even weer warm)
4. Doen overige water bij en nu kan jij het water met een lepel verder goed door meel mengen tot een slappe bol deeg is gevormd.
5. Haal bal deeg uit kom en kneed dit op een werkvlak totdat dit elastisch is en bewaar onder plastiek folie. (dit duur in totaal zo 20 min.)Bestuif wel werkvlak met overgebleven meel zodat deeg niet plakken.
6. Doen 3/ 4 van ander helft bloem in kom en herhaal het gehele proces zoals beschreven. (door minder meel, zal jij merken dat een nog een slapper bal meel is gevormd)
7. Doen bal op werk vlak en voeg wat meel erbij. Kneed tot alle meel is opgenomen.
8. Herhaal proces door meel toe te voegen tot een stevige bal is gevormd. (dit duur in totaal zo 20 min.)
9. Nu doen jij beiden ballen deeg tezamen op werkvlak en kneed ze samen en als deeg nog te slap voelt doen jij nog meel erbij. Het moet een echt stevige elastisch deeg worden.
10. Laat rusten voor 20 min. onder plastiek folie. (ondertussen kan jij de vulling klaar maken)

Bron

Recept van Qin uit Li Tang, China



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top