Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Crèma Catalana

Crèma Catalana

Door: Krientjes

  • Spaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-2010

Ingrediënten 4 personen


* 180 ml melk
* 120 ml slagroom
* 1 kaneelstokje
* 2 stukjes citroenschil
* 3 stuks eierdooier
* 11 gr maizena
* 1 snufje zout
* 35 gr suiker


Verder heb je nodig


Brander


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de melk, room, kaneelstokje en citroenschil aan de kook en van het vuur af 20 minuten laten trekken. De eierdooiers met maizena, zout en suiker met Mixer schuimig kloppen. De melk zeven en weer een de kook brengen en roerend met de eiermassa mengen. Doe alles terug in de pan en op laag vuur aan de kook brengen. Zodra het aan de achterkant van de lepel blijft hangen is het klaar. Giet alles in de vormpjes en laten afkoelen

Serveertip

Poedersuiker op de crème en met de brander een krokant laagje van maken.

Bron

Onbekend



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top