1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Crèma Catalana

Crèma Catalana

Door: Krientjes

  • Spaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-2010

Ingrediënten 4 personen


* 180 ml melk
* 120 ml slagroom
* 1 kaneelstokje
* 2 stukjes citroenschil
* 3 stuks eierdooier
* 11 gr maizena
* 1 snufje zout
* 35 gr suiker


Verder heb je nodig


Brander


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de melk, room, kaneelstokje en citroenschil aan de kook en van het vuur af 20 minuten laten trekken. De eierdooiers met maizena, zout en suiker met mixer schuimig kloppen. De melk zeven en weer een de kook brengen en roerend met de eiermassa mengen. Doe alles terug in de pan en op laag vuur aan de kook brengen. Zodra het aan de achterkant van de lepel blijft hangen is het klaar. Giet alles in de vormpjes en laten afkoelen

Serveertip

Poedersuiker op de crème en met de brander een krokant laagje van maken.

Bron

Onbekend



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top