In kokos gegaarde zoete risotto
- Nederlands, Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 22-11-2010
Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer
Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa
Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling
Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree
Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos
Bereidingswijze
Breng de kokosmelk aan de kook en voeg de rijst toe. Laat op laag vermogen
de rijst 10 minuten pruttelen. Voeg al roerende kaneel, rozijnen(gewassen) toe
en (geraspte) schil van de citroen. Roer door en laat afgedekt op laag vermogen
minimaal 30 minuten garen(af en toe roeren).
2. Leg 1 blaadje en 6 blaadjes gelatine apart van elkaar in koud water in de week.
Knijp de 2 blaadjes uit en los ze samen met 75 gram suiker en het zout op in
het rijstmengsel. Breng nog 3 minuten aan de kook. Verwijder de
kaneelstokjes. Giet het rijstmengsel in een vormpje(ring), laat afkoelen en
plaats minimaal 20 minuten in de vriezer.
3. Breng de jus dorange met de abrikozenjam, 75 gram suiker en het sap van de
citroen aan de kook. Knijp de 6 blaadjes gelatine uit en los ze op in de jus
dorangemengsel.
4. Haal de risotto uit de vriezer, vul de bovenlaag van de risotto met blauwe
bessen en giet het jus dorangemengsel erop. Laat minimaal 1 uur opstijven in
de koelkast.
5. Verwijder de ring.
Laatste reacties
Sorry deze is echt niet te eten veel te stug, ook gisteren gemaakt en me gasten vonden het allemaal niets behalve de toplaag
Ook deze lijkt me helemal geweldig!! eet smakelijk vr. grt. Pihoon