Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa
- Nederlands, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 22-11-2010
Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer
Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa
Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling
Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree
Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos
Ingrediënten 10 personen
- 10 stukjes kabeljauw filets van ca. 75 g.Salsa:
- 3 sjalot
- 1 paprika rood
- 1 rode peper
- 3 knoflook
- 300 g. pompoen(vruchtvlees)
- 400 ml. jus d`orange
- 2 theel. tomatenpuree
- 1 eetl. gembersiroop
- 3 theel. azijn
Topping:
- 150 g. zeekraal
- 2 sjalotten
- 5 eetl. kappertjes
- 3 eetl. broodkruim
- 2 eetl. boter
Bereidingswijze
1. Salsa: Snipper de sjalotten en hak de paprika fijn.
2. Snij de knoflook en de peper(zonder pitjes) fijn.
3. Schil de pompoen, verwijder alle pitten en snij in kleine blokjes.
4. Verhit olijfolie in een braadpan en bak de sjalotten goudbruin, voeg de paprika,
knoflook, peper en pompoen toe. Bak 5 minuten op laag vuur.
5. Blus af met de jus d`orange en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
6. Pureer het geheel met een staafmixer en breng het mengsel op smaak met de
tomatenpuree, gembersiroop en azijn en zout.
7. Kabeljauw: Bestrooi beide zijden van de kabeljauw met peper en zout. Haal ze
door de bloem.
8. Verwarm de koekenpan en laat de boter smelten. Bak de kabeljauw aan beide
kanten in zeer korte tijd bruin(niet gaar laten worden!). Leg ze op de bakplaat.
9. Snipper voor de topping de sjalot en zeekraal zeer fijn. Verwarm opnieuw wat boter
in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot. Voeg de zeekraal, kappertjes en brood toe.
Bak een minuut. Verwarm de oven voor op 150°C.
10.Breng de topping aan op de stukjes kabeljauw. Laat de kabeljauw 5 minuten
warm worden in de oven.
11. Doe de pompoensalsa in een spuitzak en teken een aantal strepen op het bord.
Laatste reacties
Hallo Pim, ik heb dit recept gisteren gemaakt. Het was voortreffelijk. Dit gaat het "persoonlijke" kookboek in, om niet meer te vergeten. Ik heb het van grouper gemaakt. Dit is een witvis die ik hier op Aruba makkelijk kan krijgen en super smaakt. vr. grt. Pihoon
Heb ik gisteren gemaakt is super , zeer mooie smaak met de pompoensalsa, absoluut een aanrader en herhaling vatbaar
Het lijkt me heerlijk!! Heb net de boodschappen er voor gedaan. Ben benieuwd, fijne dagen gewenst vr.grt. Pihoon