1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Vijgen
  5. Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer

Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-11-2010

Ingrediënten 10 personen


- 2 komkommers
- zout & peper
- 200 ml. wijnazijn
- 200 g. zachte geitenkaas
- 3 vijgen
- 3 eetl. rietsuiker



Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer
Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer

Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer
Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa
Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling
Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree
Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Schil de komkommer om en om, snij 10 plakken van 2 cm. dik en hol de
plakken uit met een appelboor.
2. Marineer de komkommerplakken 5 minuten in de rode wijnazijn met peper en
zout.
3. Snij de vijg voorzichtig in plakken van maximaal een ½ cm.
4. Vul het midden van de komkommerplakken met de geitenkaas.
5. Leg een plakje van de vijg erop en bestrooi de plakjes met peper en daarna
met rietsuiker en smelt de suiker met een brander.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimhaaksman


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimhaaksman
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top