Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-11-2010
  • Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer

    Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer

    Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
- 2 komkommers
- zout & peper
- 200 ml. wijnazijn
- 200 g. zachte geitenkaas
- 3 vijgen
- 3 eetl. rietsuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Schil de komkommer om en om, snij 10 plakken van 2 cm. dik en hol de
plakken uit met een appelboor.
2. Marineer de komkommerplakken 5 minuten in de rode wijnazijn met peper en
zout.
3. Snij de vijg voorzichtig in plakken van maximaal een ½ cm.
4. Vul het midden van de komkommerplakken met de geitenkaas.
5. Leg een plakje van de vijg erop en bestrooi de plakjes met peper en daarna
met rietsuiker en smelt de suiker met een brander.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ecureuil avatar
ecureuil 19-08-2011

Dit keer heb ik witte balsamicoazijn gebruikt en de komkommer 24 uur laten marineren. Zo vonden we het perfekt. TIP: leg de schijfjes vijg op een bakplaat, bestrooi met peper en rietsuiker en bewerk ze met de brander, daarna leg je ze op de komkommer. (Dit om te voorkomen dat de kaas te zacht wordt door de warmte.)

ecureuil avatar
ecureuil 23-12-2010

Eenvoudig te maken, maar verrassend lekker. Toch even wat kritiek: de azijn is te sterk van smaak in verhouding tot de andere ingrediënten. Alternatief: frambozenazijn? witte balsamicoazijn?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten