1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Tartiflette savoyarde

Tartiflette savoyarde

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-11-2010

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen in schijven gesneden
250 gr spek (al dan niet gerookt) in blokjes gesneden
1 Reblochon kaas
vetstof
1 dl room
3 uien fijn gehakt
1 teen knoflook
peper en zout



Een zwaar (maar lekker) winters gerecht uit de Franse Alpen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De aardappelschijven gedurende 10 min. laten koken in gezouten water.
Spekblokjes bakken in een weinig vetstof.
In hetzelfde braadvocht de uien fruiten.
Een ovenschotel inwrijven met knoflook en beboteren.
Aardappelschijven en het spekmengsel verdelen over de ovenschotel.
De room erover gieten en flink wat peper van de molen.
De Reblochon overlangs doorsnijdenen en de twee helften met de snijkant naar beneden op de aardappelen leggen.
Een kwartier in een voorverwarmde oven (200°) plaatsen tot de kaas gesmolten is en je de korst er gemakkelijk af kan nemen.

Bron

Http://www.750g.com - aangepast



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van myriam_c


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van myriam_c
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top