Doperwtensoep met munt

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-11-2010
  • Doperwtensoep met munt

    Doperwtensoep met munt

    Doperwtensoep met munt

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g doperwtjes (van 2 kilo verse bonen)
4 el zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 l kippenbouillon
10 muntblaadjes, grof gehakt geraspte schil van een halve citroen
peper uit de molen, zout
4 el extra vierge olijfolie
150 g schapenkaas uit Ransdorp (Feta), in blokjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Het is even wat werk, al die bonen doppen, maar het resultaat is zeker de moeite! Er gaat toch niets boven de verse doperwt. Kook ze niet te gaar dan worden ze melig. Zonde! Had je ze toch net zo goed uit de vriezer kunnen gebruiken...

Bereidingswijze

Fruit de ui en de knoflook 10 minuten in de olie op laag vuur tot ze zacht maar niet bruin zijn. Doe de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Voeg de erwtjes toe en laat ze  5 minuten meekoken in soep. Doe de munt en citroenschil erbij en pureer de soep kort met een staafmixer zodat er nog wat structuur in blijft. Verdeel de soep over voorverwarmde kommen en serveer met peper uit de molen, extra vierge olijfolie en blokjes feta.

Bron

BNR Lekker (Boerenjongens eetwinkel)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten