1. Home
  2. Recepten
  3. Schapenkaas
  4. Doperwtensoep met munt

Doperwtensoep met munt

  •  , Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-11-2010

Ingrediënten


500 g doperwtjes (van 2 kilo verse bonen)
4 el zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 l kippenbouillon
10 muntblaadjes, grof gehakt geraspte schil van een halve citroen
peper uit de molen, zout
4 el extra vierge olijfolie
150 g schapenkaas uit Ransdorp (Feta), in blokjes



Doperwtensoep met munt
Doperwtensoep met munt
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het is even wat werk, al die bonen doppen, maar het resultaat is zeker de moeite! Er gaat toch niets boven de verse doperwt. Kook ze niet te gaar dan worden ze melig. Zonde! Had je ze toch net zo goed uit de vriezer kunnen gebruiken...

Bereidingswijze

Fruit de ui en de knoflook 10 minuten in de olie op laag vuur tot ze zacht maar niet bruin zijn. Doe de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Voeg de erwtjes toe en laat ze  5 minuten meekoken in soep. Doe de munt en citroenschil erbij en pureer de soep kort met een staafmixer zodat er nog wat structuur in blijft. Verdeel de soep over voorverwarmde kommen en serveer met peper uit de molen, extra vierge olijfolie en blokjes feta.

Dit recept is te vinden in:

Bron

BNR Lekker (Boerenjongens eetwinkel)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joostcammeraat1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joostcammeraat1
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top