Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-11-2010
  • Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes

    Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes

    Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes

  • Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes

    Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes

    Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes

  • Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes

    Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes

    Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes

Franse salade. Eet hierna als hoofdgerecht een kalfsoester met mosterdsaus en prei. Geef er een Hasselbanck aardappeltje bij en je kerst diner staat op tafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 sjalotjes, gepeld
50 g boter of vloeibaar bakproduct
100 ml rode wijn
100 ml vleesbouillon (van tablet)
250 g gemengde bospaddenstoelen
(kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)
1 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper
100 g magere gerookte spekblokjes
2 teentjes knoflook, gehakt
100 ml witte wijn
1 eetl. balsamicoazijn
125 g gemengde bladsla
2 lente-/bosuitjes, in ringen of 2 eetl.
gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan
pan
schaal
4 bordjes

Voorbereiding

Halveer de sjalotjes of snijd ze in vieren. Verhit de boter en bak ze hierin lichtbruin. Giet de wijn en bouillon erbij en stoof ze zachtjes tot het vocht bijna verdampt is en ze zacht zijn.
Borstel of veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of repen. Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen, bestrooid met zout en peper, 4 minuten op een lage stand en schep ze uit de pan. Bak de spekblokjes krokant in het bakvet. Voeg knoflook, wijn, balsamicoazijn en de paddenstoelen toe en stoof
5 minuten zodat de wijn iets verdampt. Verdeel de sla over de borden.

Bereidingswijze

Leg het paddenstoelenmengsel en de gekonfijte sjalotjes erop en sprenkel het bakvocht erover. Bestrooi met bosui of peterselie.
Tip:
Voeg 1 theelepel honing bij
de sjalotjes.

Bron

boodschappen

Serveertip

Variatie:

Breid de salade eens uit met verkruimelde roquefort.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten