Babi Panggang (Indonesische)

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-11-2010
  • Babi Panggang (Indonesische)

    Babi Panggang (Indonesische)

    Babi Panggang (Indonesische)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 KG Buikspek met zwoerd, aan een stuk

Voor de marinade:
4 eetlepels grof zeezout
2 eetlepels zwarte peper
2 eetlepels vijfkruidenpoeder
1 eetlepel suiker

Voor de Babipanggang saus:
1 fles Hot Ketchup (heinz)
2 teentjes knoflook
1 eetlepel sambal oelek
2 eetlepels hoisinsaus
olie
Maizena
azijn
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Begin met de voorbereiding van de babi panggang een dag voor u het gerecht wilt eten

Bereidingswijze

Laat een wok of koekenpan heet worden. Voeg het zout, de zwarte peper, de vijfkruidenpoeder en de suiker toe en roerbak de specerijen gedurende 3 minuten, totdat alles goed heet is. Voeg eventueel een klein beetje water toe zodat u een soort papje krijgt. Laat het mengsel afkoelen totdat u het kunt hanteren en wrijf het op de vleeskant van het buikspek. Laat het vlees de hele nacht met de marinade erop in de koelkast liggen.

Een dag later....
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het vlees met de zwoerdkant naar boven op een rooster boven een met water gevulde ovenschaal. Laat het spek 15 minuten braden bij 200 graden. Na 15 minuten zet je de oven terug op 180 graden en laat het vlees nog 2 uur braden. Zet daarna de oven nog 15 minuten op de grillstand. Haal daarna het varkensvlees uit de oven en laat het afkoelen. Snijd het daarna in hapklare stukken. Leg deze hapklare stukken op een bakplaat nog 10 minuten terug in de oven die op grillstand staat.

Ondertussen maken we de saus....
verhit 2 eetlepels olie in een pan, voeg hier de knoflook en de sambal oelek aan toe. Voeg de fles hotketchup toe en roer er 2 eetlepels hoisinsaus en 1 eetlepel suiker door.
Voeg een beetje azijn toe zodat de saus zoet zuur & pittig smaakt. Mocht je de saus te dun vinden dan kun je hem nog afbinden met maizena. (ik doe dit nooit)

Voeg het vlees toe in de saus en laat het vlees 1 uur in de saus rusten zodat de saus zich lekker met het vlees kan vermengen.

Daarna lekker een beetje rijst koken en de babi panggang erbij serveren.
Ook heerlijk met frietjes !!

Eetsmakelijk !

Serveertip

Heerlijk met rijst en atjar
maar ook heerlijk over de frietjes !!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten