1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Baklava
  5. Baklava

Baklava

  • Grieks, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-11-2010

Ingrediënten 20 personen


* 500 gr fillodeeg
* 250 gr ongezouten boter gesmolten
* 700 gr gehakte of gemalen noten
* 1-2 theel gemalen kaneel
* 500 gr kristalsuiker
* sap van 1 citroen
* 0.5 theel kruidnagelpoeder (optioneel)


Verder heb je nodig


Vierkante bakvorm 30-30 cm
gebruik walnoten of pistachenoten


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de helft van de vellen deeg dakpansgewijs over elkaar in de vorm, bestrijk elke laag deeg met gesmolten boter. vouw het deeg langs de randen omhoog. Meng de noten met de kaneel, verdeel dit mengsel over het deeg en dek af met de rest van de deegvellen. Bestrijk ook nu weer elk vel deeg met gesmolten boter. Snijd de randen eventueel bij. Snijd met een scherp mes mooie ruiten van ongeveer 4 cm breed in het deeg maar pas op dat je de baklava niet helemaal doorsnijd.
Bak de baklava ongeveer 25 min in het midden van de oven. Schakel de oven terug naar 125 graden en bak nogmaals 25-30 min tot deze goudbruin en krokant is. Als tijdens het bakken de baklava te bruin dreigt te worden dek hem dan af met alufolie. Maak tijdens het bakken de siroop: Breng de suiker met 3 dl water en het citroensap aan de kook en laat dit zonder deksel ongeveer 10 min koken (voeg eventueel 2 eetl rozenwater toe). Laat de siroop afkoelen. Haal de baklava uit de oven en schenk de siroop gelijkmatig in een dun straaltje over de hete baklava.Laat de baklava afkoelen en snijd hem voor het serveren met een scherp mes langs de voorgesneden lijnen in ongeveer 50 stukken

Bron

Tip culinair



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top