1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. ROZIJNENBROOD

ROZIJNENBROOD

Door: ingeroosje

  • Belgisch, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-11-2010

Ingrediënten




Ingrediënten:
1/2 kg bloem, 220 g water of melk, 50 g gist, 35 g suiker, 8 g zout, 1 ei (55 g),
75 g bereidingspasta, 200 g rozijnen
Doreren: 1 klein eitje en een beetje water

Ingrediënten:
voor 2 kleine broodjes
400 g bloem, 160 g water, 40 g gist,
28 g suiker, 6 g zout, 1 klein eitje, 60 g bereidingspasta, 160 g rozijnen







Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Werkwijze:

- vermeng de bloem met het vocht, de suiker, het zout, het ei en de bereidingspasta en kneed
- voeg de gist toe en kneed nog 15 minuten verder tot een soepel deeg
- voeg op het einde de geweekte rozijnen of krenten toe
- laat het deeg afgedekt onder een handdoek en plastiek gedurende 30 minuten rijzen
- na de 30 minuten de lucht uit het deeg duwen en op vorm brengen
- laat het deeg nog minstens 1 uur rijzen op een warme tochtvrije plaats afgedekt met een handdoek en plastiekvel
- doreer het rozijnenbrood zeer voorzichtig met een losgeklopt ei en een beetje water
- bak het brood in een

Bereidingswijze

Opmerking :
De rozijnen moeten minstens de dag voordien geweekt zijn gedurende 15 minuten en ze nadien goed laten uitlekken en opdrogen
De rozijnen kunnen vervangen worden door krenten of bakvaste chocolade

Serveertip

Voorverwarmde oven van 210°C gedurende 35 à 40 minuten

Bron

Bakles van Els



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingeroosje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top