1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Koffieparfait

Koffieparfait

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2010

Ingrediënten


Ingrediënten

-2 eierdooiers
-40gr witte suiker
-1,5dl room
-1dl sterke koffie
1gelatine blaadje (1,6gr)
-geut whisky; hoeveelheid naar smaak



Als afsluiter bij een lekkere koffie .
Dit is mij kerstmenu voor 2010

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bewerking

-eierdooiers samen met de suiker tot een gladde massa mengen.
Los de gelatine op in koud water, laat het smelten in de warme sterke koffie. voeg straalsgewijze de koffie toevoegen aan de eieren.
room opkloppen en spatel deze met kleine hoeveelheid aan de koffie crème.
whisky toevoegen
in potjes verdelen en in de diepvries plaatsen
Versier bij het opdienen met een chocolade koffie boon

Serveertip

Chocolade boon als afwerking



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingeroosje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingeroosje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top