1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Mosseltjes met een duxelles van champignons geserveerd met G

Mosseltjes met een duxelles van champignons geserveerd met G

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-11-2010

Ingrediënten


Ingrediënten: 1/2 kg Bouchot mosselen
mosselgroentjes
125 g champignons
een sjalotje
4 lasagneblaadjes
boter
room



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereiding: Kook de mosselen met groentjes volgens de klassieke wijze. Haal ze uit de schelp en bewaar ze in het kookvocht. Snijd de champignons in brunoise, kleine stukjes, en stoof aan in echte boter met een sjalotje.

Bereidingswijze

Kook ondertussen 4 lasagneblaadjes en bewaar in koud water. Druk rondjes uit blaadjes en ingeboter de ringen in. Vul afwisselend met een lasagneblaadje, mosseltjes, blaadje lasagne, champignons, blaadje lasagne en eindigen met mosseltjes. Alles nog 10 min in de oven onder zilverpapier op 180°C.

Kook het kookvocht van de mosseltjes in tot halve hoeveelheid en mix samen met een klontje boter en een scheutje room tot een gladde saus.

Serveertip

De ringen op een diep bord dresseren en de saus er rond naperen. Vergeet de ringen niet te verwijderen alvorens de saus aan te brengen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingeroosje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingeroosje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top