1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Lepelhapje met wiloof en scampi

Lepelhapje met wiloof en scampi

  • Belgisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-11-2010

Ingrediënten 4 personen


Wat nodig?
-8 scampi
-2 witlofstronkjes
-honing
-kerriepoeder
-sap en zesde van ½ sinaasappel
-0.5 dl schaaldierenfond
-1 dl room
-1 dl witte wijn



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Lepelhapje met wiloof en scampi






Hoe?
Snij het witlof fijn en roerbak op een hevig vuur in weinig boter.
Voeg wat honing, de kerriepoeder,sinaasappelsap,de zeste , de fond en de wijn toe.
Laat dit inkoken tot 1/3 van het volume.
Proef, indien nodig voeg je er nog wat suiker toe.
Voeg de room toe en laat tot sausdikte inkoken.
Bak de ontpelde scampi en een beetje boter,kruid met peper en zout.

Serveertip

Verdeel het witlof over de lepeltjes en schik er de scampi op.

Garneer met wat bieslook snippers.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingeroosje


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingeroosje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top