Zuurkool en bockworsten met uien en kaas

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2010

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien, in ringen
3 el olijfolie
500 gr. wijnzuurkool
1 prei, in dunne ringen
versgemalen peper
1 pot bockworsten a 6 stuks (Unox), uitgelekt
75 gr. komijnekaas, geraspt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de uien in een koekenpan met anti-aanbaklaag in de helft van de olie goudgeel en glazig.
Verhit de rest van de olie in een pan en bak de zuurkool 1 minuut op een hoog vuur.
Voeg 1 dl heet water toe en stoof de zuurkool 10 minuten.
Schep de prei en peper erdoor en stoof alles totdat de prei beetgaar is.
Snijd intussen de worsten in de lengte in en leg ze in een ovenschaal.
Verdeel de uien en de kaas erover en laat de kaas onder een hete grill in 7 minuten gratineren.
Serveer de zuurkool met de worsten.

Bron

Oud kookboekje van C-1000

Serveertip

Lekker met aardappelpuree.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten