Ovenschotel van sperziebonen, shoarma en rösti
- Internationaal, Ovenschotel
- 20-30 min.
Al heel wat jaren geleden kreeg ik dit recept van een vriendin. Eigenlijk was ik het al weer vergeten. Maar weer eens gemaakt toen mijn nichtje met haar vriend kwamen logeren. Smaakte weer heel lekker. En....heel gemakkelijk en weinig werk!
Ingrediënten 4 personen
600 gram sperziebonen -400 gram shoarma vlees -
2 eetlepels zonnebloemolie -
1 zak (losse) rösti (diepvriesvak supermarkt)-
peper en zout -
nootmuskaat -
75 gram gemalen pittige kaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 552,99 kcal |
Koolhydraten | 40,09 g |
Eiwitten | 32,35 g |
Vetten | 26,95 g |
Benodigdheden
ovenschaal - koekenpan
Voorbereiding
Maak de sperziebonen schoon en breek ze in stukjes.
Kook de sperziebonen in ± 10-12 minuten beetgaar in water met zout. Maak de sperziebonen op smaak met peper en nootmuskaat.
Verhit de olie en bak het shoarmavlees hierin snel bruin.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een vuurvaste schaal in. Schep de sperziebonen en het shoarmavlees door elkaar. Strooi hierover de diepgevroren rösti vermengd met geraspte kaas.
Zet de schaal in het midden van de oven en bak de schotel ± 20-25 minuten tot de rösti een mooie goudbruine kleur heeft. Smullen maar!
Bron
vriendin
Serveertip
Kan natuurlijk ook met gyros of lekker gekruid gehakt gemaakt worden in plaats van shoarma!