Ovenschotel van sperziebonen, shoarma en rösti

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Ovenschotel van sperziebonen, shoarma en rösti

    Ovenschotel van sperziebonen, shoarma en rösti

    Ovenschotel van sperziebonen, shoarma en rösti

  • Ovenschotel van sperziebonen, shoarma en rösti

    Ovenschotel van sperziebonen, shoarma en rösti

    Ovenschotel van sperziebonen, shoarma en rösti

Al heel wat jaren geleden kreeg ik dit recept van een vriendin. Eigenlijk was ik het al weer vergeten. Maar weer eens gemaakt toen mijn nichtje met haar vriend kwamen logeren. Smaakte weer heel lekker. En....heel gemakkelijk en weinig werk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram sperziebonen -
400 gram shoarma vlees -
2 eetlepels zonnebloemolie -
1 zak (losse) rösti (diepvriesvak supermarkt)-
peper en zout -
nootmuskaat -
75 gram gemalen pittige kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 552,99 kcal
Koolhydraten 40,09 g
Eiwitten 32,35 g
Vetten 26,95 g
Benodigdheden

ovenschaal - koekenpan

Voorbereiding

Maak de sperziebonen schoon en breek ze in stukjes.
Kook de sperziebonen in ± 10-12 minuten beetgaar in water met zout. Maak de sperziebonen op smaak met peper en nootmuskaat.
Verhit de olie en bak het shoarmavlees hierin snel bruin.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een vuurvaste schaal in. Schep de sperziebonen en het shoarmavlees door elkaar. Strooi hierover de diepgevroren rösti vermengd met geraspte kaas.
Zet de schaal in het midden van de oven en bak de schotel ± 20-25 minuten tot de rösti een mooie goudbruine kleur heeft. Smullen maar!

Bron

vriendin

Serveertip

Kan natuurlijk ook met gyros of lekker gekruid gehakt gemaakt worden in plaats van shoarma!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten