1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Witte chocolademousse

Witte chocolademousse

Door: daantje85

  • Internationaal, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-11-2010

Ingrediënten 4 personen


1 blaadje gelatine, 70-80gr. witte chocolade (Witte Milka of Verkade heeft voorkeur!!!) 2 eieren (even scheiden), 25 gram suiker, 150 gram verse slagroom (ongeslagen)


Verder heb je nodig


Garde en grote mengkom


Heerlijke witte chocolademousse, standaard hotelrecept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Scheid de eieren door deze doormidden te breken en het eiwit eruit te hevelen. Even apart van elkaar wegzetten. Maak de mengkom vetvrij met wat citroensap en keukenpapier.

Bereidingswijze

Smelt de chocolade op laag vuur met twee eetlepels van de ongeslagen room. Laat de gelatine even een paar minuten weken in koud water en voeg deze aan de gesmolten chocolade toe. Chocolade absoluut niet laten koken! Zet de chocolade even weg om af te koelen. Klop de eierdooiers met de suiker flink romig en meng dit door de chocolade. Klop je slagroom op tot stijve pieken en meng dit door het lauwe! chocolademengsel. Zorg ervoor dat de chocolade niet heet is, dit gaat ten koste van de geslagen room. Klop tenslotte in een vetvrije kom de eiwitten los tot een mooi schuim en meng dit tenslotte door de mousse. Even een uur tot 2 laten opstijven en genieten maar!!!

Serveertip

Lekker met een warme ingedikte saus van sinaasappel en honing



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daantje85
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top