Venkelsoep met Tomatensalsa

  • Frans, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-11-2010
  • Venkelsoep met Tomatensalsa

    Venkelsoep met Tomatensalsa

    Venkelsoep met Tomatensalsa

Deze soep is favoriet van mijn gezin tijdens een Kerstdiner

Deel dit recept

Ingrediënten 15 personen
6 st venkelknollen
3 st gesnipperd ui
2 el olijfolie
2 st gedroogd chilipepertje, verkruimeld
5 el verse dragon
3 ltr kippenbouillon
8 st pomodori
8 st takje verse munt
5 el pastis of ouzo
3 st citroen uitgeperst
200 ml room
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan, madoline (of een scherp mes), staafmixer

Bereidingswijze

1. Venkelgroen fijnsnijden en bewaren. Venkelknollen in dunne repen snijden
2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig, venkel, chilipepertje en dragon erdoor scheppen.
3. Bouillon in de pan gieten en aan de kook brengen. Deksel op de pan leggen en soep op laag vuur 30 min laten trekken.
4. Tomaat ontvellen, zaadjes verwijderen en brunoise snijden en mengen met wat venkelgroen en gehakte munt. Op smaak brengen met peper en zout.
5. Soep pureren met staafmixer. Pastis, citroensap en slagroom erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.

Serveertip

Soep in voorverwarmde borden en in het midden van het bord de tomatensalsa scheppen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten