1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Garnalen
  5. loempia`s met garnalen

loempia`s met garnalen

Door: planco

  • Internationaal, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2010

Ingrediënten 4 personen


1 el arachide- of zonnebloemolie
1 el fijngehakte gember
1 teen knoflook, uit de pers
3 bosuitjes, in dunne reepjes
½ winterpeen, in zo dun mogelijke reepjes
8 shiitakes, in repen
250 g roze garnalen
50 g taugé
zout
6 loempiavellen, iets ontdooid
frituurolie


loempia`s met garnalen
loempia`s met garnalen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de olie en roerbak hierin de gember, de knoflook, de bosui, de wortel en de shiitakes 1-2 min. Bak de garnalen 1 min. mee en schep de taugé erdoor. Laat 5 min. afkoelen.

Bereidingswijze

Leg een loempiavel op het werkblad en schep ± 2 el vulling onderaan het vel. Vouw de zijkanten erover en rol vervolgens het loempiaatje op. Herhaal dit tot alles op is. Verhit ruim olie in een frituurpan of wok tot 180˚C. Bak de loempia`s goudgeel en knapperig.

Serveertip

Serveer ze direct en geef er zoete chili en zoete ketjap bij.

Bron

Collete



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top