Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Biologische keuken
  4. Perentaart

Perentaart

Door: Haiboerhai

  • Biologisch, Banket
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-11-2010

Ingrediënten 6 personen


Ingrediënten:

Voor het deeg:

175 gram meel
75 gram boter
1 ei
beetje water

Voor de taart:

1 kg stoofperen geschild en in partjes
75 gram boter
75 gram poedersuiker
100 gram gemalen amandelen
2 eetlepels bloem
4 eetlepels rozenbottel jam

Verder heb je nodig een quiche schaal/lage bakvorm









Lekkere Perentaart

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng meel en boter tot een korrel deeg. Voeg het ei toe en zoveel water dat het een bal kan vormen. Dek het deeg af met plasticfolie en leg zolang in de koelkast.Schil de peren en snij in partjes. Meng in een kom de boter met de suiker en voeg het amandel meel toe. Klop daarna het ei erdoor.Rol het deeg uit en leg in de vorm. Schep het amandel mengsel op het deeg en druk de peren netjes in dit mengsel.Bak de taart 15 minuten bij 200 graden. Verlaag dan de oven naar 180 graden en bak dan nog 15 minuten tot het deeg stevig aanvoelt en licht bruin van kleur is.Laat de taart afkoelen op een rooster en warm intussen de jam op in een pannetje. Bestrijk hiermee de taart.




Een hele lekker taart en heel goed te maken met de stoofperen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Haiboerhai
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top