Oven geroosterde wintergroenten

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-11-2010
  • Oven geroosterde wintergroenten

    Oven geroosterde wintergroenten

    Oven geroosterde wintergroenten

Heerlijk hartig-aromatische klassieker, met een trucje om de aardappels wat knapperiger te krijgen. Het is handig om met 2 aparte plateaus in de oven te werken: een voor de uien en aubergines - de aardappels, pastinaak en wortel worden eerst voorgekookt en gaan dan op een ander plateau in de oven.

Rozemarijn en tijm zijn de klassieke kruiden, maar je kunt bijv ook varieren met Jannekes Vreugdenhils mengsel van karwij, komijn- en korianderzaad met wat sinaasappelrasp.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 grote aardappels
1 pastinaak (parsnip)
2 zoete aardappel
1 grote winterwortel
2 rode uien
1 aubergine
1 bol knoflook
5 takjes rozemarijn
5 takjes tijm
zeezout en versgemalen peper
olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200C.
Bedek 2 ovenplaten met aluminiumfolie en bestrijk met olie.

Plet 4 teentjes knoflook , hak de takjes rozemarijn en 4 tijm grof en maal ze in een mortier met 2 tl grof zeezout. Voeg 6 el olijfolie toe en vijzel nog even door om de smaken in de olie te krijgen.

Bereidingswijze

Aardappel, pastinaak en zoete aardappel schillen, in stukken van ongeveer dezelfde grootte snijden en voorkoken tot bijna gaar.
Giet af over een vergiet en laat droogstomen. Belangrijk: goed de aardappels in het vergiet schudden om de stukken wat te kartelen, hierdoor krijg je later lekker krokante randjes.
Snijd de uien en aubergines in wiggen (laat het stalk uiteinde heel om de stukken bijeen te houden)
Doe deze groenten en de voorgekookte groenten in een pan en hussel met het rozemarijn-olieknoflook mengsel.
Stort ze uit over een ingeoliede ovenplaat en bak ze 30 min bij 200C, of totdat de randjes mooi kleuren.

Bron

Jamie Oliver, en enkele andere recepten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten