Thaise Noedelsoep

  • Thais, Soep
  • 20-30 min.
  • Thaise Noedelsoep

    Thaise Noedelsoep

    Thaise Noedelsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 l kippenbouillon (van tablet of uit pot)
scheutje oestersaus
50 ml citroensap
1 eetl. Thaise rode currypasta
100 g noedels
3 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
4 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes
200 g shiitake, in reepjes
200 g cocktailgarnalen (Vismarine), ontdooid
100 g spitskool, in reepjes
2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
1 blikje kokosmelk
75 g taugé
koriander om te garneren



Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de kippenbouillon. Voeg de oestersaus, het citroensap en de currypasta toe. Kook dit 1 minuut. Kook in dit vocht de noedels gaar en haal ze weer uit de soep. Laat ze uitlekken op een bordje

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de knoflook lichtbruin samen met de shiitakes en de garnalen. Voeg de noedels toe en roerbak alles nog 1 minuut. Voeg ondertussen aan de kokende bouillon de spitskool en de bosui toe en laat dit in een paar minuten gaar worden. Giet de kokosmelk erbij en breng dit opnieuw aan de kook. Verdeel het noedelmengsel over soepkommen, strooi hier de taugé over en giet de hete bouillon erop

Bron

internet

Serveertip

Garneer met koriander

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar
planco

Doorsturen

Home Recepten