1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Cepes amuse soepje

Cepes amuse soepje

  • Vegetarisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-11-2010

Ingrediënten 4 personen


10 gram gedroogde cepes (15 minuten weken in ruim water)
1 sjalot( gesnipperd)
1/2 porcini tablet (paddestoelen bouillon)
2 dl slagroom
1a2 theelepels olijfolie
zout en peper


Verder heb je nodig


Staafmixer


Amuse soepje van cepes ( eekhoorntjesbrood)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

) Cepes in week water + 1/2 porcini tablet, 5 minuten koken.
Olijfolie in steelpannetje verhitten en gesnipperde sjalot fruiten( mag niet kleuren)
2 dl - (1 a 2 eetlepels achterhouden) slagroom toevoegen
Geweekte en gekookte cepes samen met 2 dl gezeefd week/kookvocht toevoegen en opkoken.
Met staafmixer "pureren" en "opschuimen"
Afproeven op smaak , eventueel peper en zout of nog een 1/4 porcini tablet toevoegen.
( Tot zo ver 24 uur van te voren te bereiden)

2) Opnieuw verwarmen en schuimig opkloppen

De 1 a 2 eetlepels achtergehouden slagroom lobbig kloppen.

Het soepje verdelen over 4 amuse glaasjes of kleine kommetjes en tot slot wat lobbig geklopte room er op scheppen.

_______



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van andrea


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van andrea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top