Bloemkoolsoep
- Wereld, Soep
- 10-20 min.
romige bloemkoolsoep met kastanjechampignons, vegetarisch
Ingrediënten 4 personen
bloemkool, kastanjechampignons, boter, bospaddenstoelen-bouillontablet, pakje monchou en verse bieslookVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 172,55 kcal |
Koolhydraten | 6,03 g |
Eiwitten | 7,12 g |
Vetten | 12,32 g |
Benodigdheden
staafmixer of keukenmachineVoorbereiding
bloemkool schoonmaken en in gelijke roosjes snijden, stronken in stukken snijden, champignons in kwarten snijden, bieslook in gelijke stukjes knippen/ snijden
Bereidingswijze
bloemkool in 1 liter water koken in ongeveer 10 minuten, ondertussen boter in de pan en champignons bakken in flink wat boter bakken, vocht laten verdampen, champ. met zout en peper op smaak brengen. Bloemkool pureren, opnieuw aan de kookbrengen en bouillon tablet toevoegen, roomkaas door de soep roeren en laten smelten, eventueel soep op smaak met peper en zout
Bron
ah.nl
Serveertip
soep verdelen over kommen, bieslook door de champignons scheppen en samen over de soep verdelen en smakelijk!!