Bloemkoolsoep

  • Wereld, Soep
  • 10-20 min.
  • Bloemkoolsoep

    Bloemkoolsoep

    Bloemkoolsoep

romige bloemkoolsoep met kastanjechampignons, vegetarisch

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
bloemkool, kastanjechampignons, boter, bospaddenstoelen-bouillontablet, pakje monchou en verse bieslook
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 172,55 kcal
Koolhydraten 6,03 g
Eiwitten 7,12 g
Vetten 12,32 g
Benodigdheden
staafmixer of keukenmachine

Voorbereiding

bloemkool schoonmaken en in gelijke roosjes snijden, stronken in stukken snijden, champignons in kwarten snijden, bieslook in gelijke stukjes knippen/ snijden

Bereidingswijze

bloemkool in 1 liter water koken in ongeveer 10 minuten, ondertussen boter in de pan en champignons bakken in flink wat boter bakken, vocht laten verdampen, champ. met zout en peper op smaak brengen. Bloemkool pureren, opnieuw aan de kookbrengen en bouillon tablet toevoegen, roomkaas door de soep roeren en laten smelten, eventueel soep op smaak met peper en zout

Bron

ah.nl

Serveertip

soep verdelen over kommen, bieslook door de champignons scheppen en samen over de soep verdelen en smakelijk!!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Prettie avatar
Prettie

Doorsturen

Home Recepten