1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Bloemkool
  6. Gegratineerde bloemkool met mozzarella

Gegratineerde bloemkool met mozzarella

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-11-2010

Ingrediënten 4 personen


1 grote bloemkool
zout
250 g kastanjechampignons
50 g boter
versgemalen peper
1 bolletje mozzarella
0,5 el ( gedroogde ) Italiaanse kruiden
3 bosuitje
4 zongedroogde tomaatjes op olie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de gril in de oven voor.

Bereidingswijze

Verdeel de bloemkool in grote stukken, kook ze in een pan met weinig water en wat zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.

Veeg de champignons op een hoog vuur al omscheppend in ongeveer 4 minuten bruin. Schep de Italiaanse kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de gril in de oven voor.
Snijd de mozzarella in plakjes en laat ze op keukenpapier even uitlekken.
Snijd de bosuitjes in ringetjes en de tomaatjes in reepjes.

Giet de bloemkool af en verdeel de rozen in een lage ovenschaal. Leg de plakjes mozzarella erop en verdeel de champignons met bakvet, de uienringetjes en de tomatenreepjes erover

Schuif de schaal onder de hete grill en laat de kaas in 3-5 minuten smelten.

Serveertip

Gebakken aardappeltjes

Bron

Ad recept van de dag Carin Leenders de Vries



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Frans2010


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Frans2010
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top